31 December 2012
Masa Yang Diberi Kepada Kita Dikurniakan Sesaat Demi Sesaat. Maka Kita Perlu Menggunakannya Sesaat Demi Sesaat :)
// Nadiathul Azman
Hi

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Jika engkau mahukan teman, cukuplah Allah sebagai teman. Jika engkau mahukan musuh, cukuplah nafsu sebagai seteru.

Entries About Stuff



Tapak


Tulislah yang baik-baik, walaupun diri belum baik. Sekurang-kurangnya, itu sudah menyelamatkan kita daripada menulis yang buruk-buruk.

 Peminat
No harsh word here
URL blog not email
Please be nice
Respect others site


Kebelakang


Credits

Template By: Nurul AtiQah
Edited By: Nadiathul Kamaliah
Others:   



Tips; Hilangkan Kesan Hitam Pada Tapak Seterika

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh :)


Sebenarnya kan kan kan, aku pon baru tahu pasal ni. Kalau tapak seterika tu ade hitam aku biarkan je tak pon tonyoh dekat iron board dengan perasaan geram sambil buat muka tak puas hati dan aku tak pernah lagi kikis guna pisau semata-mata nak hilangkan hitam tu hahahahaha. 
Kat bawah ada tips macam mana nak hilangkan kesan hitam tu.

Bahan;

Beberapa sudu garam. Apa-apa jenis garam pon boleh guna. Taknak guna sudu boleh. Nak letak satu paket garam atau satu kilang garam pon boleh. K abaikan hahaha :D

Cara-cara;

1. Hidupkan seterika dengan kepanasan sederhana. Biar sampai panas menggelegak hehehe gurau je
2. Lepas tu, letak garam dan gosok sampailah kesan hitam pada tapak seterika tu hilang.
3. Matikan seterika. Tunggu sampai sejuk.
4. Lap tapak seterika tu dengan kain yang lembap.
5. Siap dan lihat hasilnya.

Jom sama-sama kita buat!
Bye



3 Comments:

Blogger zahrenn na said...

wah..nice sharing....nnti nak buat mcm ni la... haha...XD

September 22, 2014 at 10:21 AM  
Blogger Nazatul Nazurah said...

HAHA comel entry ni xD Nice sharing nak cuba gak nanti

September 28, 2014 at 11:37 AM  
Blogger Diya Hanun said...

kalo sy plak gune daun pisang, mse panas tu sterika dkt daun tu..haha..mcm buat lepat dah

October 24, 2014 at 10:03 PM  

Post a Comment